فرآیندهای صنعتی همواره با تولید بسیار زیاد گرما عجین شده اند و برای داشتن عملکرد مناسب حتما به سیستم های گرمایش و سرمایش مختلفی نیاز داریم. آب و بخار آب متداول ترین موادی هستند که در سیستم های انتقال حرارت از آن ها استفاده می شود. با این وجود در دماهای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد، آب دیگر نمی تواند خاصیت انتقال حرارتی خوبی داشته باشد و سریعا ظرفیت گرمایی خود را از دست می دهد.
در این شرایط باید آب را تحت فشار مورد استفاده قرار داد که مستلزم به کارگیری حجم عظیمی از سیستم ها و تجهیزات مانیتورینگ به منظور پایش دائم سیستم است. علاوه بر این، آب سبب خوردگی در لوله ها و دیگر قطعات می شود که این خود عیب بزرگی به شمار می آید. پس نیاز است تا مادهای دیگر به جای آب استفاده شود و یکی از بهترین موادی که میتوان از آن استفاده کرد، روغن است.
این روغن ها که پایه ی شیمیایی یا معدنی دارند یک جایگزین خیلی مناسب برای آب به حساب میآیند. این روغنها برای محدوده دمایی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد کاربرد دارند و یکی از مزایای اصلی آن ها عدم نیاز به تحت فشار قرار دادن روغن تا دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد است.
برخی از مهم ترین ویژگی هایی که می توان برای روغن های حرارتی نام برد، عبارتاند از: ویسکوزیته مناسب، پایداری حرارتی بالا، نقطه اشتعال بالا، خواص انتقال حرارتی خوب و سهولت دفع مواد زائد. هیچ یک از روغن های حرارتی نمیتوانند تمام ویژگی های فوق را در بهترین حالت ممکن داشته باشند. بنابراین باید بر اساس سیستم مورد نظر خود بهترین روغن حرارتی را انتخاب کنیم. با این وجود برخی از مشخصات هستند که جنبه عمومی پیدا می کنند و می توان برای انتخاب روغن انتقال حرارت مناسب به آن ها توجه بیشتری کرد.
شرکت پژوهش صنعت آرمان فدک مشاوره،طراحی و تهیه نقشه های صنعتی جهت ساخت قطعات و تجهیزات
مهندسی معکوس قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع